Om oss - Timbero.se

TIMBERO

Timbero utvecklar byggandet av trähus och kombinerar tradition med den senaste tekniken och använder endast ekologiska och hållbara material i konstruktionen. Timbero utvecklar byggandet av trähus och kombinerar tradition med den senaste tekniken och använder endast ekologiska och hållbara material i konstruktionen.

Värdesättningar av TIMBERO

Ekologisk och energieffektiv miljö. Vi tror att skog är ett av dem största värden i Sverige, så att vi behandlar skogen med största omsorg – vi sköter både om förnyelse av resurser och deras effektiv användning

Kund. Kundens behov är vår prioritet.

Ansvar. Vi tror att med vårt arbete kan vi göra familjer lyckligare och därmed världen bättre.

Tillförlitlighet. Mer än 10 års samarbete av ”Timbero” med kunder har visat att vi är en pålitlig partner med ansvar för vår produktion.

Erfarenhet. Mångårig erfarenhet är en garanti för trähusbyggenskap av högsta kvalitet och förmåga att hitta på den mest lämpliga lösningen för kunden.

Enkelhet. Vi kommer att kunna berätta om komplexa saker och processer på ett enkelt, förståeligt och korrekt sätt.

Trä är helt och hållet ett naturligt material, vilket ”andas” och vars positiva effekter på människans hälsa inte längre ifrågasätts.

Process

.01

Avtal

Vid beräkning av byggkostnader på ett trähus behövs det ett skissprojekt. Kunden kan välja antingen ett standardprojekt av ”Timbero” eller lämna in sitt individuella projekt, till vilket kommer att förberedas en prisoffert eller kostnadskalkyl. När kunden har bekräftat prisofferten, påbörjas de följande etapperna.

.02

Produktion

Produktionsprocessen startar i fabriken. Denna process kan ta från en vecka till två månader. Tillverkningsprocessen kontrolleras fullständigt, varje detalj är märkt enligt det tekniska projektet, som tillhandahåller en noggrann och snabb monteringsprocess av det vederbörliga huset.

.03

Byggandet

Konstruktionens montagearbeten på projektet tar i genomsnitt 15-30 dagar. Konstruktioner är enkla att montera på egen hand och mer kostnadseffektiva.

Vad är limbalk-teknik?

Trä är ett miljövänligt, hållbart och förnybart naturmaterial. Det är det enda materialet som "andas" och ger en balans i luftfuktigheten i huset, ger en behaglig svalhet vid varmt väder och bibehåller värmen i kallt väder. De positiva effekterna av trä på människors hälsa har bekräftats i många vetenskapliga studier, så ett sådant hus kommer att vara en garanti för din familjs hälsa och välbefinnande.

Läs mer

Mått på profilerade limmade balkar för husvägg konstruktioner:

Limmade balkar är gjorda av flera limmade brädor tillsammans, vilket gör det möjligt att skära ut defekta fragment och endast använda visuellt attraktivt och mekaniskt hållbart virke utan hartsavrinning och mörka områden av fallna grenar, samt minskar risken för sprickor och sedimentering. Synligt synliga delar använder material som inte sågas från träkärnan, vilket minskar risken för sprickbildning i limstrålen. Den limmade balkprofilen är utformad för att säkerställa maximal väggdensitet.

Vad gör Timbero trähus annorlunda

  • Timbero erbjuder att tillverka helt och hållet alla delar av en trähuskonstruktion: väggkonstruktioner, tak- och golvkonstruktioner, mellanvåningsgolvkonstruktioner, innertak och väggskivor, golv- och terrass brädor.

Läs mer

Teknologiskt process av Limbalk-Tehnik

Råmaterial - trä

Behandling och torkning

Kvalitetskontroll av virke

Längdfogning

Tjockare limning

Limningssystem

Profilering och förlängning

Kvalitetskontroll

FSC - Certifiering

Produktion

3

Individuell projektutveckling

Om ni inte hittar den som passar bäst i vårt breda utbud av standardprojekt, erbjuder vi också individuell projektutveckling! Projektet kan designas av din arkitekt eller vid behov lockar Timbero en arkitekt med hjälp av vilken du kommer att kunna skapa ditt drömhusprojekt.

Vi gör individuella projekt från två typer av konstruktioner:

• 28 mm-70 mm slipad ved - denna väggtjocklek används oftast vid konstruktion av trädgårdshus, förrådet, fritidshus, bastuhus, garage, lusthus och andra ljusstrukturer, där hög värmebeständighet inte krävs. Dessa konstruktioner är enkla att montera på egen hand och mer kostnadseffektiva.

Läs mer

Kontakta oss

Har du frågor om våra produkter, behöver du hjälp eller önskar du mer information? Fyll i kontaktformuläret nedan så kan vi hjälpa dig.

TIMBERO AB

TIMBERO utvecklar byggandet av trähus kombinerar traditioner med den senaste tekniken...

KONTAKTA OSS

info@timbero.se

072-3935739

FacebookInstagram
logo

Copyright © 2019 – Timbero AB – All Right Reserved

Up